Voor als u in Parijs bent en niet voor een toerist door wilt gaan

Enkele tips:

1. Spreek Frans.
2. Kijk alsof u niet onder de indruk bent. Van wat dan ook.
3. Wanneer de ober u onvriendelijk bejegent: wees niet verontwaardigd maar bejegen hem NOG onaardiger.
4. In de winter: draag zwart, eventueel afgewisseld met grijs. In de zomer: kleed u in grijs, eventueel afgewisseld met wit. Wees voorzichtig met kleur en meng VOORAL NIET meer dan één felle kleur in uw ensemble.
5. Wees ongeduldig. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste tip om te volgen want er zijn altijd te veel mensen en te lange rijen. Vooral als u toerist bent.
6. Dit spreekt een beetje voor zich, maar geef nooit geld aan een straataccordeonist. Ook niet als u stiekem medelijden met hem heeft. (Of wanneer zijn deuntjes u werkelijk een plezier doen, maar dit komt over het algemeen niet voor.)
7. Spreek niet te luid in het openbaar. U wilt vooral niet opvallen. Al helemaal niet met uw gekke, onelegante brabbeltaaltje.
8. Geef geen fooi.
9. Als u contact op wilt zoeken met een local, verontwaardig u ergens over iets wat u ter plekke ziet: ‘Het is toch schandalig dat…!’ Er is een kans dat een Parisien(ne) graag zijn/haar frustratie met u deelt, waardoor u even authentiek contact kunt krijgen met de lokale bevolking.
10. Draag geen vrijetijdskleding. Of als u dat toch doet, combineer het met iets chics zodat het casual kledingstuk een ironisch fashion statement wordt. Nederlanders: a.u.b. geen zeiljassen. Ooit een zeilboot gezien in Parijs?
11. Als u iets bestelt, in een restaurant of bij de bakker: bestel nooit zomaar wat, maar vraag altijd of het ‘niet te doorbakken’/’met een goed gouden randje’/’met rijst in plaats van frites’/’extra gezouten’/etc kan. Kan dit niet, dan bespreekt u dit graag met het management.
12. Bestel “un burger” of “un brunch” op zondag terwijl u uw hart lucht over de verschrikking van de alsmaar toenemende invloed van de Engelsen en Amerikanen.
13. Flirt. Bent u op romantiek uitje in Parijs, schroom vooral niet als pubers uw liefde publiekelijk te tonen: in het park, in de metro, zomaar op straat. Het is niet nodig zich hier te volwassen voor te voelen; liefde kent geen leeftijd!

Et voilà, de clichés zijn waar!

Amerikaanse toeristen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s